FAQ

 

Kan je bij Evenlos parkeren?

Ja, wij hebben bescheiden parkeerruimte bij ons terrein en de P1 parkeerplaats ligt op 100 meter van ons terrein, aan de afslag Muiden Weesp. Beide parkeerplaatsen zijn gratis (let op; verder is het in Muiden betaald parkeren of voor vergunninghouders, dus als u voor of na het evenement nog even Muiden in wilt, houd hier dan rekening mee).

 

Is RIB varen veilig?

Ja, door onze ervaren en professionele schippers sluiten we heel veel risico uit. Ook wordt u vooraf een document gestuurd om zowel u als ons van de benodigde informatie te voorzien. Zo vragen wij hierin bijvoorbeeld of deelnemers hartklachten hebben, recent fracturen hebben gehad of zwanger zijn. In deze gevallen raden deelname af.

 

Hoe hard vaart een RIB?

Onze RIB’s varen harder dan 80 km per uur, maar de ervaring leert dat bochten maken en golven nemen leuker en spectaculairder is.

 

Hoe is Evenlos verzekerd?

Wij zijn zeer goed verzekerd door middel van een P&I (Protection & Indemnity)  verzekering voor onze schepen en opvarenden. Deze verzekering is inbegrepen dus hoeft u niet apart af te sluiten.

 

Gaat RIB varen door met slecht weer?

Natuurlijk kunnen we altijd varen, we hebben voor al onze gasten uitgebreide uitrusting zoals pakken, brillen en eventueel zelfs mutsen en handschoenen. Maar bij echt slecht weer kunnen we na overleg tot de conclusie komen om te verschuiven naar een andere datum.

Op zee varen we tot een golfhoogte van 1,30 meter.

 

 

Gaat zeilen altijd door?

Tot windkracht 7 kunnen we varen, maar wedstrijden stoppen bij windkracht 6.

Voor regen of kou hebben we pakken. Als er niet gevaren kan worden proberen we samen een andere datum te zoeken of maken een alternatief programma met b.v. de RIB’s.

Als dit geen optie is kunt u vooraf een slecht weer verzekering afsluiten.

 

Is een RIB een Powerboat?

Een RIB kan een Powerboat zijn, maar de meeste mensen denken meer aan een Miami-Vice -achtige boot. Onze boten hebben genoeg Pk’s maar voor de echte fans kunnen wij ook een 2 motorige RIB inzetten die 100 km + kan varen. Door het hogere brandstof verbruik is deze wel duurder dan de 1 motorige.

 

Waarom hebben jullie RIB’s jockeyseats / waarom mag ik niet op de rand zitten tijdens het varen?

Veiligheid en plezier staan bij ons voorop. Door de jockeyseats heeft iedereen een plek aan boord waar hij/zij van het varen kan genieten en zich goed kan vasthouden. Met de jockeyseats kunnen de opvarenden de bewegingen van golven goed opvangen zonder dat het afbreuk doet aan de sensatie van het hard varen. Op de rand (tube) zitten is gevaarlijk, de golven drukken van onderaf tegen de tube waardoor je er bovenop vanaf geduwd wordt. Ook zit je op de tube met getordeerde onderrug wat versneld rugklachten geeft.

 

Wat is de minimale huurtijd voor een RIB?

Onze RIB’s moet je altijd minimaal een uur huren, voor de verlenguren mag je ook halve uren rekenen.

 

 

Hoe lang duurt een zeiltocht?

Dat kunnen we natuurlijk zolang of kort maken als we zelf willen, maar we verhuren ze voor een hele of een halve dag. Het is goed om te bedenken dat het zeil zetten en strijken ook tijd kost.

 

Als we niet uit Muiden willen vertrekken, kan dat?

Natuurlijk, al zit er bij sommige locaties een meerprijs aan. De RIB’s zijn  trailerbaar dus kunnen achter de auto overal heen. De zeiljachten zijn iets ingewikkelder maar kunnen varen naar een geschikte andere locatie.

 

Kunnen we met RIB varen uit Amsterdam vertrekken?

Het is mogelijk maar wij raden het af, om met de RIB’s van het Centraal station naar het IJsselmeer te komen zijn we zeker een half uur bezig omdat we daar niet snel mogen varen en dat vinden wij zonde van de tijd en uw geld, een betere optie is dan om vanaf IJburg te vertrekken (waar u bv gemakkelijk met de tram kunt komen vanuit het centrum van Amsterdam). 

 

Waarom varen de zeiljachten en RIB’s met maximaal 12 personen terwijl ze zo groot zijn?

De Nederlandse wet (ScheepvaartInspectie, SI) vereist dat schepen die met meer dan 12 gasten varen voldoen aan een aantal maatregelen zoals een vaste reling hebben en rolstoeltoegankelijk zijn. Voldoen aan deze maatregelen zou het karakter van de zeilschepen volledig teniet doen, qua uiterlijk en vaargedrag. Voor de RIB’s is een dergelijke aanpassing gewoon niet mogelijk. Daarom kiezen wij ervoor met maximaal 12 gasten te varen. En daarbij, wij vinden het ook gewoon fijn als iedereen een beetje de ruimte heeft aan boord. 

 

Samenwerkingspartner met:

EVENLOS  |  WEESPERWEG 2 B  |  1398 XD  MUIDEN  |  T 06  55 18 40 29  |  INFO@EVENLOS.NL